امام خمینی(ره) و قرآن کریم

امام خمینی(ره)ارتباط با قرآن هر چند فقط با قرائت باشد

فرزندم ! با قرآن این بزرگ کتاب معرفت آشنا شو، اگرچه با قرائت آن. و راهی از آن به سوی محبوب باز کن و تصور نکن که قرائت بدون معرفت اثری ندارد که این وسوسه شیطان است.

آخر این کتاب از طرف محبوب است برای تو و برای همه کس؛ و نامه محبوب، محبوب است اگر چه عاشق و محب، مفاد آن را نداند و با این انگیزه، حب محبوب که کمال مطلوب است به سراغت آید و شاید دستت گیرد.

(وعده دیدار-نامه 8/2/1361)

هدف از تلاوت قرآن

مطلوب در تلاوت قران شریف آن است که در اعماق قلب انسان تأثیر کند و باطن انسان صورت کلام الهی گیرد، و از مرتبه ملکه به مرتبه تحقق رسد. و اشاره به این فرموده آنجا که {معصوم علیه السلام} فرماید: «جوان مؤمن اگر قرائت کند، قرآن در گوشت و خون او وارد می شود.» و این کنایه از آن است که صورت قرآن در قلب مستقر و جایگزین گردد به طوری که خود باطن انسان، کلام الله مجید و قرآن حمید گردد به اندازه لیاقت و استعدادش

یکی از آداب مهمه قرآن

یکی از آداب مهمه قرائت قرآن که انسان را به نتایج بسیار و استفادات بی شمار نایل کند، «تطبیق» است. آنچنان که در هر آیه از آیات شریفه که تفکر می کند، مفاد آن را با حال خود منطبق کند، و نقصان خود را به واسطه آن مرتفع کند و امراض خود را بدان شفا دهد.

مثلا در قضیه شریفه حضرت آدم (ع) ببیند سبب مطرود شدن شیطان از بارگاه قدس با آن همه سجده ها و عبادتهای طولانی چه بوده، خود را از آن تطهیر کند؛ زیرا مقام قرب الهی جای پاکان است، با اوصاف و اخلاق شیطانی قدم در ان بارگاه قدس نتوان گذاشت.

از آیات شریفه استفاده می شود که مبداء سجده ننمودن ابلیس، خود بینی و عُجب بوده که کوس «أنا خیر منه خلقتنی من نار و خلقته من طین: {من بهتر از اویم، من را از آتش و او را از گِل آفریدی. اعراف-12» زد، و این خودبینی اسباب خود خواهی و خود فروشی -که استکبار است- شد... پس مطرود درگاه شد.

مهمترین مانع فهم قرآن

یکی  از حجب که مانع از فهم قرآن شریف و استفاده از معارف و مواعظ این کتاب آسمانی است، حجاب معاصی و کدورات حاصله از طغیان و سرکشی نسبت به ساحت قدس پروردگار عالمیان است که قلب را حاجب شود از ادراک حقایق.

و باید دانست که از برای هر یک از اعمال یا سیئه چنان چه در عالم ملکوت صورتی است مناسب با آن، در ملکوت نفس نیز صورتی است که به واسطه آن در باطن ملکوت نفس، یا نورانیت حاصل و قلب مطهر و منور گردد و در این صورت نفس چون آینه صیقل صافی گردد که لایق تجلیات غیبیه و ظهور حقایق و معارف آن شود، و یا ملکوت نفس ظلمانی و پلید شود، و در این صورت قلب چون آینه زنگار زده و چرکین گردد که حصول معارف الهیه و حقایق غیبیه در آن عکس نیفکند.

(قرآن از دیدگاه امام خمینی-ص103،113،125)

به نقل از: سایت تبیان

 

اگه مطلب براتون مفید بود ،

جهت خشنودی و تعجیل ظهور  بقیة الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفداء صلواتی نثار کنید.

تاریخ درج در کلوب: 1386.09.15 ساعت 23:52




برچسب ها : بزرگان  ,